sábado, 26 de diciembre de 2009

Actualitat educativa

Aquesta actualitat educativa a estat feta pel meu grup que està format per l'Encarni Bosch, el David Sànchez i jo.

Brigada antinovillos

Aquest article té com a idea principal des de l’àmbit educatiu que tots els cossos de policia estan realitzant un treball col•laboratiu per evitar l’absentisme escolar i el consum de drogues, que com explica la notícia va bastant lligat.
Com volen evitar aquest problema:
Com a càstig, s’acompanya als nois al seu centre educatiu, s’avisa als seus pares i en cas de tenir drogues, apart de la denúncia pertinent, es posa una sanció econòmica que es podrà franquejar si es participa a una teràpia que s’imparteix els dissabtes pel matí.
La policia fa un seguiment d’aquests nois per saber si reincideixen. El cos de policia realitza una tasca multidisciplinar amb els serveis socials.

A partir del treball realitzat i de la nostra pròpia experiència no podem afirmar que les mesures proposades siguin del tot eficaces, però situant-nos des de la perspectiva d’un menor podem analitzar la situació i saber que ells es sentiran controlats i vigilats, ja que els adolescents necessiten sentir-se lliures i intentaran per tots els mitjans evitar el control ja sigui parental, escolar o civil.
A l’adolescència les amistats són un punt de referència, un grup d’iguals, un model a seguir.
La solució que plantegen els cossos de seguretat de l’Estat no hauria d’estar tan centrada en el càstig sinó que seria millor enfocar-ho des d’un àmbit més preventiu, és a dir, nosaltres creiem que en comptes de l’actuació de la policia, haurien de crear una xarxa de comunicació entre la família i l’escola (o en tot cas, reforçar-la), on la família imparteixi uns valors i des de l’escola es complementin per tal que els joves interioritzin aquests aprenentatges i els apliquin a la vida real i quotidiana.
Referint-nos al fracàs escolar relacionat amb el consum de drogues pensem que no són causa-efecte, però si que van lligades, ja que els porros tenen un caire social bastant elevat.
Els adolescents volen ser lliures i sentir-se compresos pels amics, per tant es deixen influenciar i el que creiem és que s’ha de reforçar l’autoestima dels joves per abolir aquest problema.


Altres noticies que hem trobat:




- “Caminos escolares para los niños de Sants”: garantitzar seguretat, traslladar-se amb seguretat, conviure com ciutadans) -El Periódico
- Els pares s’oposen a organitzar les activitats de l’entrada del febrer –El Periódico
- Els directors podran crear classes amb alumnes d’edats diverses –El Periódico
- Els encarregats dels centres volen més autoritat i menys paperasses –El Periódico
- L’escola obrirà el 7 de setembre i tancarà una setmana al febrer –El Periódico

No hay comentarios:

Publicar un comentario