lunes, 28 de diciembre de 2009

Conferència de l'Anna Pérez

Conferència de l'Anna Pérez a l'auditori de la FPCEE Blanquerna sobre l'ús dels blocs a l'escola.

Primer hauríem de saber la definicions d'alguns termes com blocosfera i bloc.

Blocosfera: és la comunitat o xarxa social d'un grup de blocs i els seus blocaires. Gràcies a característiques com els canals web, els comentaris i els enllaços, alguns blocs poden connectar-se més o menys densament entre ells a partir de la mútua lectura, participació i referència dels seus autors, generant així en conjunt una cultura pròpia. Hom es refereix també a la comunitat al voltant de tots els blocs existents a Internet com a la blocosfera.

Bloc: és un diari interactiu personal a Internet. Un bloc està dissenyat per a que, com a un diari, cada article tingui data de publicació, de tal forma que la persona que escriu (blocaire o bloguista) i les que llegeixen poden seguir un camí de tot el que s'ha publicat i editat.
En cada missatge o article d'un bloc els lectors poden escriure comentaris (si l'autor ho permet) i aquest, al seu torn, donar-los resposta. Cada bloc té el seu propi tema i n'hi ha de tipus personal, econòmic, periodístic, tecnològic, educatiu, polític, etc.

Hi ha nombroses eines de manteniment de blocs que permeten, sense necessitat d'alts coneixements, administrar-los.

Aquesta conferència és l'opcional per no assistir al Cibernàrium el dilluns de la setmana extraordinària. Aquesta conferència tracte sobre els blocs, una eina molt utilitzada a les escoles i cada vegada més.
Aquí us penjo la conferència que la podeu veure al bloc de l'assignatura i una petita presentació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario